• Facebooktwitter

  Mijn eigen paleisje in Maasdam

  Sinds januari 2013 ben ik de gelukkige bewoner van een ark in Maasdam. Een heerlijk landelijke omgeving met een rustige vliet erlangs, waarop ’s zomers bescheiden recreatievaart plaatsvindt. De Vliet komt uit op de de Binnenmaas, een grote recreatieplas.

  De woonboot ligt in een zalige rustige omgeving. Ik kon hem voor een langere periode huren en zal er inmiddels alles aan doen om nooit meer weg te hoeven. Het is een bak uit de vijftiger jaren van heel dik beton. In 2001 is de ark helemaal verbouwd en vergroot. Hij is nu 18 meter lang en 5 meter breed. Toen ik in december 2012 de sleutel kreeg was de boot wel helemaal uitgewoond. Maar na een week of vijf arbeid ( ik zit zelf in de bouw) is het inmiddels weer een paleisje geworden, waar ik supertrots op ben. Het is hier zowel in de winter als in de zomer heerlijk vertoeven. ‘S morgens wordt ik wakker van de drie ganzen van de buurman, de enige andere ark, die hier ligt. Een prachtige ervaring.

  Ik woon hier alleen en heb het prima naar m’n zin en zou echt niet meer weg willen. Aan de ark hoeft inmiddels niet veel meer te gebeuren maar er omheen is nog zat te doen. Wilgen knotten, terras bijhouden en gras maaien. Ik vind dat heerlijk om te doen.

  Ik hoop Vlot Magazine te blijven ontvangen, want ik vind het een superblad! Ga zo door…

  Ron Berghout
  Maasdam

   

  Facebooktwitter

   

  Geen reacties

  Nog geen reacties

  PLAATS EEN REACTIE