• Facebooktwitter

  Samen

  In deze VLOT lees je alles over de winnende Woonboot van het Jaar. Wat ik zelf zo bijzonder vind, is de bijna vanzelfsprekende samenwerking waarmee de verkiezing tot stand kwam. Ik heb genoten van de uitstapjes met de jury naar de genomineerden en van de discussies over wie uiteindelijke met de prijs naar huis zou gaan. En ook van de uitreiking zelf – met hulp van  Marianne Zwagerman (naast mij op de foto) die de middag losjes en met humor aan elkaar sprak.

  En dan Wim en Anneke – de winnaars van de verkiezing. Ze kozen er twee jaar geleden voor om het roer om te gooien. Ze wilden ‘anders’ gaan leven, kochten een boot en storten zich vol overgave in een verbouwingsavontuur. Dat deden ze samen (en ook met hulp van anderen) en het resultaat mag er wezen.

  Ik hou ervan als mensen hun krachten bundelen. In deze VLOT kom je ze tegen. Zoals in het artikel over de Alphense duikvereniging Atlantis die een doodse zandput omtoverde tot een levendig onderwaternatuurpark. En in het verhaal van Jaap de Best die samen met anderen een vereniging van windmolenbouwers oprichtte. De saamhorigheid komt ook terug in het interview met Femke de Geus van de woonbotengemeenschap in de Spaanse Polder: ‘Je woont hier met z’n allen en regelt het met z’n allen.’

  VLOT moet het ook hebben van samen. Samen met de lezers maken we het blad. Blijf dus vooral verhalen, tips en foto’s sturen. Blijf reageren. En: word Vriend van VLOT!

  Ik wens je een mooie zomer!
  Renate

  Facebooktwitter

   

  Geen reacties

  Nog geen reacties

  PLAATS EEN REACTIE